fbpx
Wrinspo logotypHem

Artiklar

Guider: från idé till bok

Shop

Gratisgrejer

Om Wrinspo

Write Vibes Letter

Skrivstreak 2024

Antar du vårens peppigaste skrivutmaning?

Skriv en mening varje dag i maj och skapa din streak av skrivflow.

Vad är Skrivstreak?

Skrivsteak är skrivutmaningen där du skriver minst en mening om dagen i maj.

Alla är välkomna att delta – läs mer under Såhär deltar du i årets Skrivstreak.
Du väljer själv vilken typ av kreativt skrivande du vill ägna dig åt (bokmanus, dagbok, poesi, noveller) och hur aktiv du vill vara i den peppiga #skrivstreak-taggen.

Skrivstreak startades 2019 av Catherine @Wrinspo och arrangeras sedan 2021 tillsammans med Victoria @kafferatur.

skrivstreak 2021 facebookgrupp

Såhär deltar du i årets Skrivstreak

Delta gratis på Instagram under #skrivstreak

Skrivstreak kommer alltid att vara gratis att delta i på Instagram. Hashtaggen #Skrivstreak blir som en stor rörelse där skrivsjälar peppar varandra att skriva varje dag i maj. Du väljer själv om du vill posta något om Skrivstreak och det är helt okej att delta anonymt – men berätta gärna att du gör det i ett DM till @wrinspo eller @kafferatur.

Bli Skrivstreakbästis – få medlemskap i peppig skrivklubb

Även i år kan du bli medlem (Skrivstreakbästis) i vår hyllade skrivklubb. I den får du skrivvänner för livet, skrivinspiration i form av tips, pepp och skrivövningar och bjuds in till 8 skrivträffar och 4 gästföreläsningar på temat skrivande.

Nytt för i år är att vi flyttat skrivklubben från en privat Facebookgrupp till en separat medlemsplattform. Det gör att du slipper distraheras av Facebookflödet och istället får bättre överblick över allt material och kan anpassa vilket innehåll du vill följa/interagera med.

I medlemskapet ingår även tygpåse, skrivblock och penna med Skrivstreak-loggan, klistermärken och skrivtracker.

Längtar du efter mer skrivgemenskap?
Bli skrivstreakbästis!

Skrivstreakbästis

Bli Skrivstreakbästis – peppig skrivklubb, tygpåse, skrivblock & klistermärken

549 KR

Maxa årets Skrivstreak – bli Skrivstreakbästis!
Då bjuds du in till vår peppiga skrivklubb på medlemsplattformen Podia. I den får du skrivvänner för livet, skrivinspiration i form av tips, pepp och skrivövningar och bjuds in till 8 skrivträffar och 4 gästföreläsningar.

Som Skrivstreakbästis får du även 10 digitala skrivtrackers till Instagram Stories och ett paket på posten med en tygpåse, skrivblock, penna, skrivtracker och klistermärkesark.

Allt det här får du som Skrivstreakbästis

för bara 549 kr

8 skrivträffar och 4 gästföreläsningar

Kreativa skrivtips med Mikael Lagnebrant

Kreativa skrivtips med Mikael Lagnebrant

Fre 3 maj kl. 18.00-18.45

Hitta din skrivtid med Malin Strömberg

Hitta din skrivtid med Malin Strömberg

Ons 8 maj kl. 12.30-13.15

Tvivel, att våga & skrivandets läkande kraft med Stina Runqvist

Tvivel, att våga & skrivandets läkande kraft med Stina Runqvist

Ons 15 maj kl. 12.00-12.45

Kreativa klick - bygg din författarplattform med Nathalie Forslind

Kreativa klick - bygg din författarplattform med Nathalie Forslind

Tis 21 maj kl. 12.00-12.45

Så säger tidigare medlemmar om skrivklubben

100 % kommer att köpa igen.
Att få vara del av en gemenskap och skriva tillsammans är så härligt. Peppiga uppdrag och inspirerande föreläsningar skapar en härlig mix av morot och piska som driver skrivandet framåt.

Tyckte att det var en genial ide att ha som målsättning att skriva en mening per dag. För mig har det lett till att jag faktiskt arbetat med mina texter varje dag. Och det har känts roligt, inte kravfyllt.

Jag bestämde mig för att skriva varje dag i maj, och lyckades! Men fick också mycket mer. Digitala föreläsningar och mingel, en jättebra skrivarkompis, nya kontakter och massa pepp. Kommer tillbaka nästa år!

Verkligen inspirerande! Framför allt de dagar när jag *verkligen* inte ens ville öppna datorn, men så tänkte man ”Äsch, en mening fixar jag”, och vips blev det på något vis alltid fler än vad man trott!

Välorganiserat, peppigt, sympatiskt. Grymt!

Jag uppskattade peppen, inspirationen, alla härliga inlägg och samtalstillfällen.

Fantastisk upplevelse som jag definitivt hoppar på nästa år igen. Fullt med pepp och kärlek och inspiration. Rekommenderar väldigt mycket.

Inspirerande engagemang och fina konkreta tips som stöd för att lyfta mitt skrivande och uthållighet ❤️

En helt fantastisk produkt som höjde motivationen till att hålla liv i skrivstreak. Uppskattar möjligheten att träffa andra skrivande människor online och ha en plats att dela sina tankar runt skrivandet.

Jag har länge velat skriva en bok och har påbörjat många små projekt men aldrig avslutat. Jag har haft svårt att hitta skrivflowet och skriva varje dag verkade omöjligt. Skrivstreakbästis och all den stöttning jag fått varesig jag skrev en mening eller en sida har pushat mig närmare min dröm. Detta paket var värt varenda krona.

Artiklar om Skrivstreak

Vill du Skrivstreaka men ”kan inte”? 15 vanligaste tvivlen

Måste du skriva på ett manus, visa upp din text eller avsätta lika mycket tid som under NaNoWriMo? Nej, Skrivstreaken är så tillåtande en skrivutmaning bara kan bli och därför finns det bara ett krav: att du skriver en mening om dagen i maj. Här kan du läsa mer om de 15 vanligaste hindren till att inte ”kunna” delta, och hur du som egentligen vill vara med vänder dem.

9 författare som också skrivstreakar

Be författare avslöja sina framgångsknep och du får i de flesta fall samma svar: skriv varje dag. De här 9 författarna (okej 8 och 1 komiker) har gjort dagliga skrivpass till sin skrivrutin och är alltså Skrivstreakare – de har bara inte lärt sig uttrycket ännu.

Därför behöver du en plan för Skrivstreaken

”Måste jag ha en plan, kan jag inte bara skriva lite grann?” Självklart kan du det. Skrivstreakens syfte är att sänka tröskeln till skrivandet och enda kravet är en mening om dagen, så låt oss inte krångla till det i onödan. Just därför behöver du en plan – den gör nämligen Skrivstreaken ännu enklare.

Så hjälper skrivtrackern dig skapa nya skrivvanor

En skrivtracker, eller habit tracker, är ett enkelt, men genialt verktyg som hjälper dig att skapa nya vanor. Genom att fylla i en ring för varje dag du skrivit skapar du momentum och blir motiverad att fortsätta.

När du gått i mål på Skrivstreaken: fira! Och reflektera.

Hur grym är inte du som klarat att skriva i 31 dagar! Ingen kan ta äran för det du skrivit – det är 100 % ett resultat av att DU dykt upp och skrivit varje dag i maj, motiverad eller inte. Det är värt att fira!
Och därefter reflektera. Med de här 5 stegen analyserar du vad som funkar i ditt skrivande, och när du vet det, då blir du på riktigt ostoppbar. Let’s go!

De 6 framgångsfaktorerna bakom Skrivstreak & runstreak

Skrivandet har många likheter med konditionsträning. Speciellt löpning. Och det är just från löpvärlden som idén till Skrivstreak kommer ifrån. Här kan du läsa mer om framgångsfaktorerna bakom både Skrivstreak och Runstreak.

Skrivstreak 2024 – allt du behöver veta om vårens peppigaste skrivutmaning

För sjätte året i rad går Skrivstreak av stapeln – skrivutmaningen där du skriver en mening om dagen varje dag i maj. Här kan du läsa mer om Skrivstreaken, varför den ger dig ett magiskt skrivflow och hur vi gjort den till en extra skrivpeppig upplevelse i år. Nu kör vi!

Missat en dag på Skrivstreaken? Så börjar du om

Nu är allt kört! Jag tar nya tag på måndag. I januari. 2025. Trots att du lovade dig själv att skriva varje dag är streaken nu bruten. Men innan du lyssnar på rösten som föreslår att du ska ge upp Skrivstreaken eller skrivandet överhuvudtaget – läs den här artikeln.

Sagt om skrivutmaningen Skrivstreak

Älskar maj pga skrivstreak! Fortfarande så glad över detta, skrivit varje dag och snart tagit mig igenom ännu en redigeringsrunda av manuset.

Vill tacka Wrinspo för inspirationen som flödar i mitt huvud igen. Utan #skrivstreak hade jag suttit fast.

Det känns härligt att skrivlusten börjar komma tillbaka 😍 Trodde inte att det skulle gå så snabbt, så du ska ha tack🤗

Är så himla glad för skrivstreaken och initiativet du tagit till detta. Den här perioden på året är toppen, man laddar liksom upp inför sommaren och hoppas fortsätta skriva då.

Jag har fått något skrivet varje dag – övningar, dikter och en novell. Och idag börjar jag på manus nr 2! Tack för pepp och inspirerande initiativ 👏👏👏

En av de mest positiva sakerna med att skriva lite varje dag, är att man hela tiden är inne i sitt manus och behöver inte läsa vad man tidigare har skrivit för att komma ihåg var i berättelsen man var. Texten är hela tiden levande.

#skrivstreak har verkligen hjälpt mig att komma igång med det dagliga skrivandet. Att pusha igenom trötthet och motiga känslor, att bara få det där lilla gjort. Och nu när jag tycker om manuset igen, ja, då går det av bara farten. Så tack igen Wrinspo för att du är där och peppar oss.

Minst en mening varje dag. Det är en fullkomligt genial idé – även om den till en början kanske inte ser så mycket ut för världen. För min del har den betytt väldigt mycket och jag kommer även efter maj att fortsätta ha det som en ”regel” för mitt skrivande. 

Prestationsångesten har verkligen lättats och framförallt har jag stannat kvar i manuset trots allt annat som pågår. En mening är ju faktiskt en hel mening! Din pepp och delande av andras inlägg har verkligen inspirerat. TACK för initiativet 😁🙏

Väldigt peppande! Är i slutfasen med mitt manus och då kan det bli så segt. Men det har ändå blivit lite manusfix varje dag och jag tänker mig att senast i början av juni borde allt vara klart. Ett sånt slutdatum har jag inte riktigt haft tidigare. Men tack vare dig så har jag det nu😊

Skrivstreak var vad jag behövde, att släppa kraven på mig själv att jag måste hinna x antal ord. Jag har haft så dåligt samvete och blivit stressad varje gång jag inte har fått till någon skrivstund och antalet ”minusord” ökat. Hjärnan har låst sig och skrivlusten försvunnit. Tänk att en så enkel sak kan göra så mycket. Minst en mening. Varken mer eller mindre.

Tänkte till en början att en endaste mening kan väl inte göra något men faktum är att det är en lagom ambitionsnivå. Det är som att jag lättare kommer över tröskeln. Jag har börjat finna tron på mitt eget sätt att skriva. Att ha den tilliten är värd så mycket mer än alla skrivna ord.