fbpx
Wrinspo logotypHem

Artiklar

Guider: från idé till bok

Shop

Gratisgrejer

Om Wrinspo

Write Vibes Letter

Skrivstreak

Antar du vårens peppigaste skrivutmaning?

Skriv en mening varje dag i maj och skapa din streak av skrivflow.

Nästa Skrivstreak startar om…

Vad är Skrivstreak?

Skrivstreak är skrivutmaningen där du skriver minst en mening om dagen i maj.

När nästa Skrivstreak drar igång i maj 2024 är alla välkomna att delta och du väljer själv vilken typ av kreativt skrivande du vill ägna dig åt (bokmanus, dagbok, poesi, noveller) och hur aktiv du vill vara i den peppiga #skrivstreak-taggen.

Skrivstreak startades 2019 av Catherine @Wrinspo och arrangeras sedan 2021 tillsammans med Victoria @kafferatur.

Hur deltar jag?

Det finns två sätt att delta:

Delta gratis på Instagram under #skrivstreak

Det kommer alltid vara gratis att delta på Instagram. Det brukar vara cirka 100 deltagare och många postar flitigt under #skrivstreak-taggen.

Gå med i den peppiga Skrivstreakklubben på FB

Vill du lära känna nya skrivkompisar, bjudas in till gästföreläsningar och få daglig pepp och inspiration kan du köpa medlemskap i Skrivstreakklubben på Facebook. Då får du även Skrivstreakprodukter som skrivblock, skrivtracker och klistermärken hemskickade på posten.

Så säger tidigare medlemmar om skrivklubben

100 % kommer att köpa igen.
Att få vara del av en gemenskap och skriva tillsammans är så härligt. Peppiga uppdrag och inspirerande föreläsningar skapar en härlig mix av morot och piska som driver skrivandet framåt.

Tyckte att det var en genial ide att ha som målsättning att skriva en mening per dag. För mig har det lett till att jag faktiskt arbetat med mina texter varje dag. Och det har känts roligt, inte kravfyllt.

Jag bestämde mig för att skriva varje dag i maj, och lyckades! Men fick också mycket mer. Digitala föreläsningar och mingel, en jättebra skrivarkompis, nya kontakter och massa pepp. Kommer tillbaka nästa år!

Verkligen inspirerande! Framför allt de dagar när jag *verkligen* inte ens ville öppna datorn, men så tänkte man ”Äsch, en mening fixar jag”, och vips blev det på något vis alltid fler än vad man trott!

Välorganiserat, peppigt, sympatiskt. Grymt!

Jag uppskattade peppen, inspirationen, alla härliga inlägg och samtalstillfällen.

Fantastisk upplevelse som jag definitivt hoppar på nästa år igen. Fullt med pepp och kärlek och inspiration. Rekommenderar väldigt mycket.

Inspirerande engagemang och fina konkreta tips som stöd för att lyfta mitt skrivande och uthållighet ❤️

En helt fantastisk produkt som höjde motivationen till att hålla liv i skrivstreak. Uppskattar möjligheten att träffa andra skrivande människor online och ha en plats att dela sina tankar runt skrivandet.

Jag har länge velat skriva en bok och har påbörjat många små projekt men aldrig avslutat. Jag har haft svårt att hitta skrivflowet och skriva varje dag verkade omöjligt. Skrivstreakbästis och all den stöttning jag fått varesig jag skrev en mening eller en sida har pushat mig närmare min dröm. Detta paket var värt varenda krona.

Artiklar om Skrivstreak

Missat en dag på Skrivstreaken? Så börjar du om

Missat en dag på Skrivstreaken? Så börjar du om

Nu är allt kört! Jag tar nya tag på måndag. I januari. 2022. Trots att du lovade dig själv att skriva varje dag är streaken nu bruten. Men innan du lyssnar på rösten som föreslår att du ska ge upp Skrivstreaken eller skrivandet överhuvudtaget – läs den här artikeln.

Vill du Skrivstreaka men ”kan inte”? 15 vanligaste tvivlen

Vill du Skrivstreaka men ”kan inte”? 15 vanligaste tvivlen

Måste du skriva på ett manus, visa upp din text eller avsätta lika mycket tid som under NaNoWriMo? Nej, Skrivstreaken är så tillåtande en skrivutmaning bara kan bli och därför finns det bara ett krav: att du skriver en mening om dagen i maj. Här kan du läsa mer om de 15 vanligaste hindren till att inte ”kunna” delta, och hur du som egentligen vill vara med vänder dem.

Sagt om skrivutmaningen Skrivstreak

Älskar maj pga skrivstreak! Fortfarande så glad över detta, skrivit varje dag och snart tagit mig igenom ännu en redigeringsrunda av manuset.

Vill tacka Wrinspo för inspirationen som flödar i mitt huvud igen. Utan #skrivstreak hade jag suttit fast.

Det känns härligt att skrivlusten börjar komma tillbaka 😍 Trodde inte att det skulle gå så snabbt, så du ska ha tack🤗

Är så himla glad för skrivstreaken och initiativet du tagit till detta. Den här perioden på året är toppen, man laddar liksom upp inför sommaren och hoppas fortsätta skriva då.

Jag har fått något skrivet varje dag – övningar, dikter och en novell. Och idag börjar jag på manus nr 2! Tack för pepp och inspirerande initiativ 👏👏👏

En av de mest positiva sakerna med att skriva lite varje dag, är att man hela tiden är inne i sitt manus och behöver inte läsa vad man tidigare har skrivit för att komma ihåg var i berättelsen man var. Texten är hela tiden levande.

#skrivstreak har verkligen hjälpt mig att komma igång med det dagliga skrivandet. Att pusha igenom trötthet och motiga känslor, att bara få det där lilla gjort. Och nu när jag tycker om manuset igen, ja, då går det av bara farten. Så tack igen Wrinspo för att du är där och peppar oss.

Minst en mening varje dag. Det är en fullkomligt genial idé – även om den till en början kanske inte ser så mycket ut för världen. För min del har den betytt väldigt mycket och jag kommer även efter maj att fortsätta ha det som en ”regel” för mitt skrivande. 

Prestationsångesten har verkligen lättats och framförallt har jag stannat kvar i manuset trots allt annat som pågår. En mening är ju faktiskt en hel mening! Din pepp och delande av andras inlägg har verkligen inspirerat. TACK för initiativet 😁🙏

Väldigt peppande! Är i slutfasen med mitt manus och då kan det bli så segt. Men det har ändå blivit lite manusfix varje dag och jag tänker mig att senast i början av juni borde allt vara klart. Ett sånt slutdatum har jag inte riktigt haft tidigare. Men tack vare dig så har jag det nu😊

Skrivstreak var vad jag behövde, att släppa kraven på mig själv att jag måste hinna x antal ord. Jag har haft så dåligt samvete och blivit stressad varje gång jag inte har fått till någon skrivstund och antalet ”minusord” ökat. Hjärnan har låst sig och skrivlusten försvunnit. Tänk att en så enkel sak kan göra så mycket. Minst en mening. Varken mer eller mindre.

Tänkte till en början att en endaste mening kan väl inte göra något men faktum är att det är en lagom ambitionsnivå. Det är som att jag lättare kommer över tröskeln. Jag har börjat finna tron på mitt eget sätt att skriva. Att ha den tilliten är värd så mycket mer än alla skrivna ord.