fbpx
Wrinspo logotypHem

Artiklar

Guider: från idé till bok

Shop

Gratisgrejer

Om Wrinspo

Write Vibes Letter

Bokrecension: Jag kan ha fel – Björn Natthiko Lindeblad

Prestigelöst, älskvärt och relaterbart. I Jag kan ha fel delar Björn Natthiko Lindeblad de insikter och verktyg han fått under sin resa från civilekonomkarriären, via livet som buddhistmunk, fram till det mörka ALS-beskedet. En bok som ger dig vardagsmod, tröst och livsglädje.

Bokrecensionen innehåller reklam genom annonslänkar till Bokus.

Björn Natthiko Lindeblad – Jag kan ha fel

Civilekonomen som blev buddhistmunk

Kanske har du hört den f.d. buddhistmunken Björn Natthiko Lindeblad ödmjukt dela sin livsvisdom i Framgångspodden, den egna podden Björn & Navid eller i sitt sommarprat? I Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk får vi följa med på Björns resa genom livet. Hur han som 26-åring tog beslutet att lämna sin lovande civilekonomkarriär, där han skulle bli den yngste ekonomichefen i AGA:s dotterbolag, och flytta till Thailand för att bli skogsmunk. Hur livet i klostret egentligen är bakom kulisserna. Hur han efter 16 år tog nästa stora beslut – att lämna munklivet. Depressionen som väntade hemma i Sverige och vägen tillbaka. Och beskedet om att han lider av den obotliga sjukdomen ALS.

Det känns som att Björn levt tre gånger mer än oss andra under sina 59 år. Anekdoterna från klostret och kärleksförklaringen till sin fru visar hur starkt han älskat. Depressionen, ALS-beskedet och alla gånger han knutit sin näve för hårt vittnar om det oerhörda mörker han mött. Att han trots detta lever sitt liv med en öppen hand och lyckas se ljusglimtarna i tillvaron är otroligt trösterikt.

Här hittar du Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk (affiliatelänk).

Björn Natthiko Lindeblad – Leva livet mindre med en knuten näve, mer med en öppen hand

Varför du ska läsa Jag kan ha fel

Även om det var under tiden som buddhistmunk som Björn upptäckte hur han borde leva för att vara sann mot sig själv kommer livsvisdomarna från en person som är precis som du och jag. Någon som också tjafsar med sin partner, citerar norska Skam, levt hela sin uppväxt med att vara andra till lags och med glimten i ögat besvarar den vanligaste frågan kring munktiden – hur gör man när man inte får onanera.

På ett prestigelöst, ödmjukt och älskvärt sätt delar han med sig av enkla verktyg som du kan använda för att tillbringa mer tid i ett varsevarande tillstånd. Han berättar om vad du har att vinna på att inte tro på alla dina tankar och tar ner den krångliga meditationen till ett lättillgänglig råd: andas mer och tänk mindre. Och så delar han sin ljusa och trösterika, men ändå sansat optimistiska syn på livets mörker och döden:

Världen är inte som den är. Den är som du är. Så var det du vill se mer av i världen.

Jag kan ha fel är en bok du vill vika hundöron på varannan sida och komma tillbaka till när livet stormar som mest och du behöver tröst. En bok att komma tillbaka till när du behöver påminnas om att inte knyta handen för hårt och försöka kontrollera och förutse livet eller ändra på människorna du möter. En bok som uppmanar dig att lita mer på livet och leva mer med en öppen hand.

Här kan du köpa Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk (affiliatelänk), skriven av Björn Natthiko Lindeblad med hjälp av Caroline Bankler och Navid Modiri.

Har du läst Jag kan ha fel? Berätta gärna vad du tycker i det här Instagraminlägget.
Här hittar du fler Boktips.

Vila i frid Björn Natthiko Lindeblad 1961-08-16 – 2022-01-17 ❤️

Ett år och två månader efter att den här recensionen skrevs nås jag av den sorgliga nyheten att Björn Natthiko Lindeblad gått bort. Få kända människor har berört mig på samma sätt som Björn. Jag har besökt hans Instagramkonto när jag behövt påminnas om att se ljust på livet igen, särskilt under Coronapandemin. Jag har lyssnat på hans meditationer när huvudet stökad. Och jag har hittat tröst i hans ord ”lita till livet” och ”andas mer, tänk mindre” så gott som dagligen. Inte ens i sitt avskedsinlägg förhäver han sig, utan lyckas än en gång med sina varma ord få mig att känna mig sedd.

Vilken otroligt godhjärtad och generös människa du var Björn. Vila i frid ❤️

Catherine Heijl

Catherine Heijl

17 nov, 2020

Fyll på snällheten med Tankar för dagen av Bob Hansson

Fyll på snällheten med Tankar för dagen av Bob Hansson

December med sitt julmys måste vara årets snällaste månad – som en varm påminnelse om att vara extra snälla mot andra och oss själva. Låt därför Bob Hansson väcka snällheten i dig med följande insikter ur hans bok Tankar för dagen – manual för ett snällare liv.

Älskar du också gratisgrejer?

Varsågod – ladda ner gratisguider och smakprov på Wrinspos produkter.

freebie skrivplanningpaketet
gratis guide hitta din bokide
gratis smakprov skrivövning

Senaste nytt i shoppen

skrivplanner ebok skriv klart din bok

Satsa på skrivandet i sommar? 🌻

PRIS: 1190 KR

690 KR

Ge dig själv en kreativ skrivsommar. Bye bye skrivkramp! är en flexibel onlinekurs där du går från skrivkramp till skrivflow på 10 veckor*. Med pedagogiska kursmoduler och inspirerande skrivövningar lär du dig grunderna i kreativt skrivande och hur du kommer igång.

*10 veckor är ett riktmärke – gå kursen helt i din takt. Du har tillgång till materialet i 2 år.