fbpx
Wrinspo logotypHem

Artiklar

Guider: från idé till bok

Shop

Gratisgrejer

Om Wrinspo

Write Vibes Letter

Fyll på snällheten med Tankar för dagen av Bob Hansson

December med sitt julmys måste vara årets snällaste månad – som en varm påminnelse om att vara extra snälla mot andra och oss själva. Låt därför Bob Hansson väcka snällheten i dig med följande insikter ur hans bok Tankar för dagen – manual för ett snällare liv.

Artikeln innehåller reklam genom annonslänkar till Bokus.

bob hansson – tankar för dagen

Är det inte med snällhet allt börjar? När vi är snälla mot oss själva tillåter vi oss att utvecklas och få tid för våra drömmar och kreativitet. Då blir det lättare att även se våra medmänniskor och deras drömmar, stötta dem i deras utveckling och i den relationen uppleva genuin kärlek. Håller du med?

Fem kloka insikter på temat snällhet

Tack vare hans brinn, kunde jag till sist tro på mitt eget.

Gösta tog ansvar. För sin blick, sin närvaro, sin betydelse. Tack vare hans brinn, kunde jag till sist tro på mitt eget.

Gösta hade då en sak gemensamt med oss alla. Han sådde ett frö i andra människor. Det gör vi alla, dagligen. Våra ord, blickar, handlingar faller ner i de fåror av åkerjord som människorna vid vår sida utgör.

Varje gång du orkar möta den andra människan, har du gjort dig till medskapare av denna människans dag.”

Du kommer aldrig få en större chans att vara lycklig än just nu

du kommer aldrig få en större chans
att vara lycklig än just nu.
Sorry.

Hur ditt liv än ser ut, vilka idéer du än bär om diverse förbättringar, och vilket liv du än kommer få, så handlar det ju om ett vardagligt nu. Där du kommer att sitta och antingen vara närvarande och öppen för detta lilla nu, eller fantiserande om någon korrigering som ska göra allt något litet bättre – och därmed vara nusluten.

Och eftersom det goda livet bara kan utspelas på en enda plats, det vill säga i detta nu, är nusluten en skitkass grej att öva på.

Att leva upp till andra förväntningar en ursäkt att slippa leva upp till sina egna

”Jag minns när jag som tonåring jobbade en sommar på ett tvätteri. Frågade en arbetskamrat om hon trivdes, hon svarade ’det har jag inte tänkt på direkt’. Hon hade jobbat där i åtta år.

Social kompetens är ett annat ord för en långsam bödel. En kompetens sker till priset av en annan. Att leva upp till andras förväntningar kan vara världens mest acceptabla ursäkt – för att slippa leva upp till sina egna.

Du behöver inget från din partner

”Du behöver inget från din partner, tillåt mig upprepa, du behöver inget från din partner. Att älska – är inte det att låta vara. Istället för att betrakta den andra människan som något att rätta till, bygga om, luta sig tillbaks i sin egen kraft och bräcklighet och med ett verb i taget skriva ut sin bön:

Jag finns där för dig, som du är, inte som du borde vara. Det var dig jag valde, inte en kommande version av dig. Inklusive allt.”

Hälsa på människor som Dalai lama

”En journalist följde en längre tid Dalai lama, och såg något anmärkningsvärt. Varje gång Dalai lama hälsade på någon hände det. Så vad var det som han såg? Han såg hur deras ansikten rämnade. Hur något släppte, hur tagna de blev av en sådan enkel sak som en hälsning. Som om de plötsligt hade varit på en spasemester. På bara en halv minut. Och till slut var han tvungen att fråga Dalai lama:  ’Vad är ditt knep?’

Svaret var enkelt: ’Vem jag än hälsar på så hälsar jag på bara ett enda sätt. Som om det vore en gammal kär vän jag inte träffat på mycket länge.'”

Bob Hanssons Tankar för dagen – manual för ett snällare liv

Boken bygger på radioprogrammet Tankar för dagen där Bob medverkade under lång tid. Lyssna gärna på programmet och läsa fler klokheter som väcker reflektion i Bob Hanssons Tankar för dagen : manual för ett snällare liv (affliatelänk) och

Catherine Heijl

Catherine Heijl

7 dec, 2021

The Power of Ritual: så skapar du en kreativ ritual & sabbat

The Power of Ritual: så skapar du en kreativ ritual & sabbat

Vad har Crossfit, skriva dagbok och tech-pauser gemensamt? De är moderna ritualer som skapar känsla av mening och tillhörighet i ett samhälle där vi söker andlighet på andra ställen än i religionen. Casper ter Kuiles bok The Power of Ritual – Turning Everyday Activities into Soulful Practices hjälper dig skapa vardagsritualer som ger tid för reflektion och läker din relation till andra, dig själv och din andliga sida.

Älskar du också gratisgrejer?

Varsågod – ladda ner gratisguider och smakprov på Wrinspos produkter.

freebie skrivplanningpaketet
gratis guide hitta din bokide
gratis smakprov skrivövning

Senaste nytt i shoppen

skrivplanner ebok skriv klart din bok

Satsa på skrivandet i sommar? 🌻

PRIS: 1190 KR

690 KR

Ge dig själv en kreativ skrivsommar. Bye bye skrivkramp! är en flexibel onlinekurs där du går från skrivkramp till skrivflow på 10 veckor*. Med pedagogiska kursmoduler och inspirerande skrivövningar lär du dig grunderna i kreativt skrivande och hur du kommer igång.

*10 veckor är ett riktmärke – gå kursen helt i din takt. Du har tillgång till materialet i 2 år.