fbpx
Wrinspo logotypHem

Artiklar

Guider: från idé till bok

Shop

Gratisgrejer

Om Wrinspo

Write Vibes Letter

Skriv utan distraktioner med skrivverktyget ZenPen

Slukar Internet upp ditt skrivfokus? Det minimalistiska skrivverktyget ZenPen har avlägsnat alla onödiga distraktioner så att du kan fokusera på det enda viktiga: att skriva. Dessutom är det gratis och används direkt i webbläsaren.
skrivverktyg för fokus zenpen
från idé till bok manus

Skrivverktyg: ZenPen
Var i skrivprocessen: Första utkastet
Bra för: Skriva fokuserat utan distraktioner
Används: Direkt i webbläsaren – zenpen.io
Kostar: Gratis

Vad är ZenPen?

ZenPen är en webbapp som hjälper dig hitta fokus och skriva ditt första utkast utan distraktioner. Du behöver inte ladda ner någon app, utan skrivverktyget används direkt i webbläsaren och består av en blank skrivruta. I den skriver du din text och kan endast göra små ändringar som att ändra till fetstil, kursivt, citat eller länk.

zenpen skrivverktyg

Så hjälper ZenPen dig i ditt skrivande

Att skriva på datorn är förstås smidigare än att skriva för hand, särskilt när du ska redigera din text. Men samtidigt lurar mejlnotiserna oss bort från skrivdokumentet och all underhållning på nätet är bara en flik bort. ZenPen hjälper dig hitta tillbaka till ditt fokus genom att minska distraktionerna.

Mindre fokus på detaljer

Att välja ordbehandlingsprogram, textformat och typsnitt kan lätt bli en prokrastineringsfälla som stjäl tid från det viktiga: att skriva. Med ZenPen slipper du trötta ut hjärnan med en rad beslut innan du ens har börjat skriva. Här finns bara en blank skrivyta med ett förvalt typsnitt, och vad gäller textformatering täcks bara det nödvändigaste som fetstil, kursivering, citat och länkar.

Skriv fokuserat, direkt

Eftersom ZenPen reducerats på distraktioner som val av typsnitt går det snabbt att komma igång. Klicka på symbolen för helskärmsläge i menyn till vänster och börja fulskriva, strukturera tankar eller jobba på ditt första utkast direkt. Prova gärna att skriva i dark mode (andra symbolen i menyn till vänster), som upplevs behagligare för ögonen.

Spara ner texten direkt från webbsidan

När du känner dig klar med din text kan du enkelt spara ner dokumentet på din dator i valfritt format genom att klicka på symbolen för spara i menyn till vänster.

Här hittar du ZenPen

En ZenPen hittar du på hemsidan zenpen.io. Du behöver endast markera och sudda texten som redan finns skriven för att sedan börja skriva på ditt första utkast.

Fler tips på skrivverktyg?

Läs Så hjälper skrivtrackern dig att skapa nya skrivvanor.

Louise Feuk

Louise Feuk

3 aug, 2021

Så hjälper ChatGPT dig skriva en bok

Så hjälper ChatGPT dig skriva en bok

Vänta nu, ska AI skriva hela din bok? Även om ChatGPT kan skriva en roman blir resultatet sällan så lyckat. Här får du istället 8 tips på hur du kan använda verktyget för att underlätta din skrivprocess. ChatGPT är den ständigt tillgängliga skrivkompisen som kommer med nya idéer, förbättringsförslag och stöd.

Variera språket med synonymordboken synonymer.se

Variera språket med synonymordboken synonymer.se

Svårt att hitta rätt ord till din text? Synonymordboken synonymer.se är ett gratis skrivverktyg som hjälper dig att skriva mer varierat, detaljerat och precist. Här får du även tips på andra synonymordböcker – både på svenska och engelska.

Älskar du också gratisgrejer?

Varsågod – ladda ner gratisguider och smakprov på Wrinspos produkter.

freebie skrivplanningpaketet
gratis guide hitta din bokide
gratis smakprov skrivövning

Senaste nytt i shoppen

skrivplanner ebok skriv klart din bok

Satsa på skrivandet i sommar? 🌻

PRIS: 1190 KR

690 KR

Ge dig själv en kreativ skrivsommar. Bye bye skrivkramp! är en flexibel onlinekurs där du går från skrivkramp till skrivflow på 10 veckor*. Med pedagogiska kursmoduler och inspirerande skrivövningar lär du dig grunderna i kreativt skrivande och hur du kommer igång.

*10 veckor är ett riktmärke – gå kursen helt i din takt. Du har tillgång till materialet i 2 år.