fbpx
Wrinspo logotypHem

Artiklar

Guider: från idé till bok

Shop

Gratisgrejer

Om Wrinspo

Write Vibes Letter

Det är inte det du skriver mellan jul och nyår som räknas

Utan det du skriver mellan nyår och jul.

Aah, julledigt. Lagom till Kalle Anka börjar kroppen fatta att du faktiskt hann fixa den sista julklappen, rulla köttbullarna och sätta mejlen på autosvar. Lugnet av en luftig kalender når magen i ett djupandetag. Framför dig ligger oceaner av tid. Tankarna går till ditt manus, borde du inte passa på att skriva nu? Hinner man tredje redigeringen innan nyår?

Jag vet hur det känns när den potentiella skrivtiden pockar på ens uppmärksamhet. Att skriva en bok är ett evighetsprojekt, och därför borde man passa på att fånga alla luckor och täppa till dem med tangentsmatter.

Men om alla lediga luckor täpps igen – när du borde du isf vila?

För om du ska orka i långa loppet med ditt bokmanus behöver du en paus. Särskilt om det är ett projekt du klämmer in mellan jobb, plugg och vardagsliv. Därför vill jag påminna dig om att det inte bara är okej att vila. Det är en investering i din författardröm.

Det är inte det du skriver mellan jul och nyår som räknas, utan det du skriver mellan nyår och jul.

Vad vila och återhämtning är för dig vet du bäst. För mig är det inte att göra ingenting, utan att låta min lust styra. Busa med mina föräldrars hund, pyssla utan krav på att det ska ”bli något”, gå i skogen och prata om livet med en vän, sortera tankarna i ett skidspår, sluta ögonen en stund när jag är trött, lägga undan telefonen och lyssna inåt.

Det är okej att pausa dina skrivmål.
Ditt värde sitter inte i dina prestationer.
Du är en fantastisk person även när du bara är.

Catherine Heijl

Catherine Heijl

22 dec, 2021

Tvekan dödar

Tvekan dödar

Tvekan dödar har blivit mitt nya motto sedan jag hörde Pam i Elitstyrkans hemligheter säga det. Tydligen används det inom försvaret för att påminna om att det är bättre att agera i en svår situation än att låta den bero. Blir situationen inte bättre har man åtminstone lärt sig något av åtgärden. Såhär applicerar jag det på nya sporter, frilanslivet, skrivandet och drömmar.

Vad väntar du på?

Vad väntar du på?

Något av det sorgligaste (och mest frustrerande) jag vet är väntebeteendet som Elif Batuman beskriver i Idioten. Du vet, personer som sätter alla förhoppningar till nästa helg, nästa år eller nästa utlandsresa. ⁠
Och väl där börjar prata förväntansfullt om NÄSTA helg, NÄSTA år eller NÄSTA utlandsresa. ⁠

Älskar du också gratisgrejer?

Varsågod – ladda ner gratisguider och smakprov på Wrinspos produkter.

freebie skrivplanningpaketet
gratis guide hitta din bokide
gratis smakprov skrivövning

Senaste nytt i shoppen

Skrivstreakbästis

Bli Skrivstreakbästis – peppig skrivklubb, tygpåse, skrivblock & klistermärken

549 KR

Maxa årets Skrivstreak – bli Skrivstreakbästis!
Då bjuds du in till vår peppiga skrivklubb på medlemsplattformen Podia. I den får du skrivvänner för livet, skrivinspiration i form av tips, pepp och skrivövningar och bjuds in till skrivträffar och livesändningar med gästande inspiratörer.

Som Skrivstreakbästis får du även 10 digitala skrivtrackers till Instagram Stories och ett paket på posten med en tygpåse, skrivblock, penna, skrivtracker och klistermärkesark.