fbpx

Smart skrivmål? Lägg till ett -S om du verkligen vill lyckas!

Du har säkert hört att du ska sätta upp smarta mål för att ge dig själv bästa förutsättningar för att nå dem. Men det finns något de flesta missar i sina smarta mål.
skrivplanner wrinspo shop

Först och främst: SMART, för dig som inte vet, är en förkortning som står för:

Specifikt

Ditt skrivmål ska vara väldefinierat. 

Mätbart

Detta för att du ska kunna veta när du har uppnått ditt mål. 

Accepterat

A:et har olika betydelser beroende på vem du frågar. Jag föredrar Accepterat, det vill säga att ditt mål ska vara relevant för dig.

Realistiskt

Det ska vara rimligt att uppnå, till skillnad från dina drömmar som får lov att vara hur stora som helst.

Tidsbestämt

Du behöver en deadline för att få fokus. 

Det extra S:et som avgör din framgång

Det extra S:et (SMARTS) är något man brukar prata om inom exempelvis elitidrott och mental träning. S:et står för självbestämt, det vill säga att du sätter upp målet för din skull. 

Varför är det viktigt? 

Att skriva en bok är ett stort projekt som kommer kräva tid, tålamod och dedikation. Gör du det för att imponera på någon annan eller för ”pengarnas skull” kommer din motivation inte att räcka. Ett självbestämt mål däremot ger dig drivkraften du behöver för att ta dig hela vägen. Så om du vill förverkliga ditt skrivmål, se till att det är SMARTS.

Läs mer om hur du når ditt skrivmål med goalsetting & skrivplanning

I e-boken Skriv klart din bok! Goalplanning, skrivrutiner, ritualer & motivationsboost får du fler tips kring hur du sätter upp rimliga, men också pirrigt stora mål, och knep för att hålla motivationen uppe längs vägen. Tillsammans med verktyget Wrinspo Skrivplanner, en utskriftsvänlig och ifyllningsbar PDF där du bryter ner ditt mål i en konkret plan, har du allt som behövs för att förverkliga ditt skrivmål.

Catherine Heijl

Catherine Heijl

30 mar, 2021

8 skäl till varför du ska sätta ett skrivmål

8 skäl till varför du ska sätta ett skrivmål

”Kan jag inte bara skriva lite när jag har lust?” Jo, såklart kan du skriva utan mål och hoppa mellan olika texter när det blir tråkigt. Men om du innerst inne drömmer om att skriva en bok behöver du tämja din dröm, formulera den till ett skrivmål och bryta ner den till en plan för att lyckas. Här är 8 anledningar till varför det är så viktigt med ett skrivmål.

Skrivstreakbästis

Bli Skrivstreakbästis – peppigt, digitalt skrivhäng och present på posten

198 KR
79 KR

Som Skrivstreakbästis får du medlemskap i FB-grupp med daglig skrivpepp från Wrinspo & Kafferatur och chans att lära känna andra skrivsjälar – kanske hittar du en blivande testläsare här?

Du får även 5 skrivövningar för att kicka igång ditt skrivflow och 3 skrivtrackers till Instagram Stories. Dessutom: present på posten med en tryckt Skrivtracker i snygg design, och två klistermärken (Skrivstreak & Wrinspo) att piffa till blocket eller datorn med.

Priset är en engångssumma och rabatten gäller t.o.m. den 2 maj.