fbpx

Smart skrivmål? Lägg till ett -S om du verkligen vill lyckas!

Du har säkert hört att du ska sätta upp smarta mål för att ge dig själv bästa förutsättningar för att nå dem. Men det finns något de flesta missar i sina smarta mål.
skrivplanner wrinspo shop

Först och främst: SMART, för dig som inte vet, är en förkortning som står för:

Specifikt

Ditt skrivmål ska vara väldefinierat. 

Mätbart

Detta för att du ska kunna veta när du har uppnått ditt mål. 

Accepterat

A:et har olika betydelser beroende på vem du frågar. Jag föredrar Accepterat, det vill säga att ditt mål ska vara relevant för dig.

Realistiskt

Det ska vara rimligt att uppnå, till skillnad från dina drömmar som får lov att vara hur stora som helst.

Tidsbestämt

Du behöver en deadline för att få fokus. 

Det extra S:et som avgör din framgång

Det extra S:et (SMARTS) är något man brukar prata om inom exempelvis elitidrott och mental träning. S:et står för självbestämt, det vill säga att du sätter upp målet för din skull. 

Varför är det viktigt? 

Att skriva en bok är ett stort projekt som kommer kräva tid, tålamod och dedikation. Gör du det för att imponera på någon annan eller för ”pengarnas skull” kommer din motivation inte att räcka. Ett självbestämt mål däremot ger dig drivkraften du behöver för att ta dig hela vägen. Så om du vill förverkliga ditt skrivmål, se till att det är SMARTS.

Läs mer om hur du når ditt skrivmål med goalsetting & skrivplanning

I e-boken Skriv klart din bok! Goalplanning, skrivrutiner, ritualer & motivationsboost får du fler tips kring hur du sätter upp rimliga, men också pirrigt stora mål, och knep för att hålla motivationen uppe längs vägen. Tillsammans med verktyget Wrinspo Skrivplanner, en utskriftsvänlig och ifyllningsbar PDF där du bryter ner ditt mål i en konkret plan, har du allt som behövs för att förverkliga ditt skrivmål.

Catherine Heijl

Catherine Heijl

30 mar, 2021

Maya Angelous skrivrutiner: anteckningsblocket, Bibeln & sherryflaskan i hotellsängen

Maya Angelous skrivrutiner: anteckningsblocket, Bibeln & sherryflaskan i hotellsängen

Amerikanska författaren och poeten Maya Angelou är mest känd för sina självbiografier där uppväxtskildringen I Know Why the Caged Bird Sings har utsetts till en av de 100 mest inflytelserika böckerna. Fram till sin död 2014 skrev hon även pjäser, dikter och essäer, alltid med teman som identitet, rasism och familj, och för sin starka röst som medborgarrättsaktivist tilldelades hon presidentens frihetsmedalj 2011. Vilka rutiner och verktyg använde Maya för att med en så skarp penna sätta ord på sina minnen?

skrivplanner ebok skriv klart din bok

Skrivplanningpaketet:
ge din skrivdröm en magisk start

198 KR

Allt du behöver för att förverkliga din skrivdröm!
Med Skrivplannern som verktyg omvandlar du din skrivdröm till ett mål och bryter ner det i en konkret plan. I e-boken Skriv klart din bok! får du lära dig mer om goalplanning, skapa hållbara skrivrutiner och en skrivritual, plus motivationsknepen att ta till när skrivkrampen slår till.

Signa upp dig på Write Vibes Letter så får du en sneakpeek på boken och plannern.