fbpx

Smart skrivmål? Lägg till ett -S om du verkligen vill lyckas!

Du har säkert hört att du ska sätta upp smarta mål för att ge dig själv bästa förutsättningar för att nå dem. Men det finns något de flesta missar i sina smarta mål.
skrivplanner wrinspo shop

Först och främst: SMART, för dig som inte vet, är en förkortning som står för:

Specifikt

Ditt skrivmål ska vara väldefinierat. 

Mätbart

Detta för att du ska kunna veta när du har uppnått ditt mål. 

Accepterat

A:et har olika betydelser beroende på vem du frågar. Jag föredrar Accepterat, det vill säga att ditt mål ska vara relevant för dig.

Realistiskt

Det ska vara rimligt att uppnå, till skillnad från dina drömmar som får lov att vara hur stora som helst.

Tidsbestämt

Du behöver en deadline för att få fokus. 

Det extra S:et som avgör din framgång

Det extra S:et (SMARTS) är något man brukar prata om inom exempelvis elitidrott och mental träning. S:et står för självbestämt, det vill säga att du sätter upp målet för din skull. 

Varför är det viktigt? 

Att skriva en bok är ett stort projekt som kommer kräva tid, tålamod och dedikation. Gör du det för att imponera på någon annan eller för ”pengarnas skull” kommer din motivation inte att räcka. Ett självbestämt mål däremot ger dig drivkraften du behöver för att ta dig hela vägen. Så om du vill förverkliga ditt skrivmål, se till att det är SMARTS.

Läs mer om hur du når ditt skrivmål med goalsetting & skrivplanning

I e-boken Skriv klart din bok! Goalplanning, skrivrutiner, ritualer & motivationsboost får du fler tips kring hur du sätter upp rimliga, men också pirrigt stora mål, och knep för att hålla motivationen uppe längs vägen. Tillsammans med verktyget Wrinspo Skrivplanner, en utskriftsvänlig och ifyllningsbar PDF där du bryter ner ditt mål i en konkret plan, har du allt som behövs för att förverkliga ditt skrivmål.

Catherine Heijl

Catherine Heijl

30 mar, 2021

Så planerar du skrivandet – eller skrivpausen – i sommar

Så planerar du skrivandet – eller skrivpausen – i sommar

Vi närmar oss semestertider och kanske har du som mål att skriva klart ditt manus i sommar. Eller får tanken på att använda pennan till något annat än korsord dig att rysa? Oavsett om du har en skarp deadline eller behöver en skrivpaus är en skrivplan den bästa sommarpresenten du kan ge dig själv. För utan en plan – ingen kravlös ledighet.

The Power of Ritual: så skapar du en kreativ ritual & sabbat

The Power of Ritual: så skapar du en kreativ ritual & sabbat

Vad har Crossfit, skriva dagbok och tech-pauser gemensamt? De är moderna ritualer som skapar känsla av mening och tillhörighet i ett samhälle där vi söker andlighet på andra ställen än i religionen. Casper ter Kuiles bok The Power of Ritual – Turning Everyday Activities into Soulful Practices hjälper dig skapa vardagsritualer som ger tid för reflektion och läker din relation till andra, dig själv och din andliga sida.

skrivplanner ebok skriv klart din bok

Skrivplanningpaketet:
ge din skrivdröm en magisk start

198 KR

Allt du behöver för att förverkliga din skrivdröm!
Med Skrivplannern som verktyg omvandlar du din skrivdröm till ett mål och bryter ner det i en konkret plan. I e-boken Skriv klart din bok! får du lära dig mer om goalplanning, skapa hållbara skrivrutiner och en skrivritual, plus motivationsknepen att ta till när skrivkrampen slår till.

Signa upp dig på Write Vibes Letter så får du en sneakpeek på boken och plannern.