fbpx
Wrinspo logotypHem

Artiklar

Guider: från idé till bok

Shop

Gratisgrejer

Om Wrinspo

Write Vibes Letter

Så skapar du julstämning i skriv- och läshörnan

Årets mysigaste månad är här! Om du verkligen vill maxa julmyset, glöm inte att även julpynta skrivbordet eller läshörnan. Här hittar du inspiration på hur du kan skapa julstämning under decembers skriv- och lässtunder.

Dekorera skrivplatsen eller läshörnan i julens färger

Kan det bli mer juligt än att dekorera skrivplatsen med alla möjliga röda dekorationer, adventsljus och fina ljuslyktor? Maxa julfeelingen ännu mer genom att dricka kaffet (eller varm choklad) ur en färgglad kopp och ta på dig en julpyjamas som du inte kliver ur i första taget.

Drömmen om en vit (eller beige) jul

Vill du göra skriv- eller läshörnan extra julig, men inte låta blinkande julpynt i grälla färger stjäla ditt skrivfokus? Satsa på ljusa nyanser och låt fluffiga fällar, kuddar med jultryck, julstrumpor, ljusstakar, grankvistar och kottar addera julstämning. Lägg ut en pläd på golvet och skapa en ny läsplats eller varför inte låta boksidor bli en del av juldekorationen.

Placera en tindrande gran vid skrivplatsen eller läshörnan

Är du en person som klär julgranen redan i början av december? Ställ julgranen nära skrivplatsen eller läshörnan för att komma i extra julig stämning. Du kan även använda dig av grankvistar eller göra en granformad dekoration med hjälp av boksidor, anteckningar eller genom att stapla böcker.

Lys upp skrivplatsen med mysiga ljusslingor

Under vintern behövs lite extra ljus i hemmet för att du ska hålla dig pigg och hitta skrivfokus. Men det behöver ju inte vara tråkiga lampor för det! Gör skrivplatsen extra mysig genom att sätta upp ljusslingor som girlanger eller klä dem runt en krans av granris. Ett tips är även att ställa skrivbordet mot fönstret för att få in ännu mer ljus under dagen.

Skapa egna juldekorationer med kreativt DIY

Istället för att bara köpa nytt, använd det du har och få utlopp för din kreativitet genom att skapa egna juldekorationer. Du kan till exempel gå ut och plocka kottar som du målar, skapa juletiketter till gamla doftljus eller skapa dekorationer av gamla julgransdekorationer.

Inför ny regel: skrivpass = julfika

Julmys handlar förstås lika mycket om julfika som dekorationer. Gör en kopp varm choklad eller glögg, lägg upp några pepparkakor, julgodis, clementiner, russin och mandlar på ett fat och slå dig ner med favoritboken i läshörnan eller framför datorn.

Spela julmusik på repeat

Julmusik är en vattendelare, men om du inte får nog av den kommer här några tips på instrumentala julspellistor utan text som stör i läsningen eller skrivandet:

Christmas Peaceful Piano
Christmas Peaceful Guitar
Christmas Cocktail Jazz
Cozy Christmas Jazz
Relaxing Christmas

God jul! 🎄

Louise Feuk

Louise Feuk

14 dec, 2021

12 drömmiga bibliotek att resa till 2022

12 drömmiga bibliotek att resa till 2022

Runtom i världen finns magiska bibliotek som med sina pampiga, anrika eller futuristiska interiörer bara väntar på att bjuda in dig i böckernas förtrollande värld. Vi har listat 12 drömmiga bibliotek att lägga till på din litterära bucket list eller drömma dig bort till hemma från läshörnan eller skrivplatsen. Vilken är din favorit?

Älskar du också gratisgrejer?

Varsågod – ladda ner gratisguider och smakprov på Wrinspos produkter.

freebie skrivplanningpaketet
gratis guide hitta din bokide
gratis smakprov skrivövning

Senaste nytt i shoppen

skrivplanner ebok skriv klart din bok

Satsa på skrivandet i sommar? 🌻

PRIS: 1190 KR

690 KR

Ge dig själv en kreativ skrivsommar. Bye bye skrivkramp! är en flexibel onlinekurs där du går från skrivkramp till skrivflow på 10 veckor*. Med pedagogiska kursmoduler och inspirerande skrivövningar lär du dig grunderna i kreativt skrivande och hur du kommer igång.

*10 veckor är ett riktmärke – gå kursen helt i din takt. Du har tillgång till materialet i 2 år.