fbpx

5 inspirerande skrivövningar för dig som vill satsa på ditt skrivande

...men inte binda dig till en dyr och krävande kurs. De här 5 skrivövningarna är som en minikurs i kreativt skrivande, helt på dina villkor. Perfekt för dig som inte skrivit på ett tag och vill hitta tillbaka till ditt skrivflow, men inte inspireras av googlade generiska skrivövningar. Se de 5 skrivövningarna som en kreativ uppvärmning inför dina skrivpass – ett sätt att både leka och utvecklas som skribent.

Som en minikurs i kreativt skrivande – på dina villkor

De här 5 skrivövningarna är för dig som är redo att satsa på ditt kreativa skrivande, men inte vill binda dig till en kurs. Övningarna är nämligen helt på dina villkor. Det är upp till dig om du vill lägga tjugo minuter eller tio timmar, skriva poesi, noveller eller se dem som kreativ uppvärmning till ditt bokmanus. Du gör dem helt för dig själv, till skillnad från en skrivarkurs där du åker iväg en hel helg, måste visa upp dina texter för främlingar och få feedback. Här finns inga deadlines och du måste inte göra alla övningar för att ditt CSN-lån hänger på det. Dessutom slipper du dyra kursavgifter på tusentals kronor. Övningarna kostar bara 149 kr!

Om de är som en kurs – vad lär jag mig?

Varje övning har ett syfte för att utveckla dig som skribent. Du får bland annat skapa intrigvändningar, öva dig på karaktärsbeskrivningar, gestaltning och skriva dialog. Eftersom val av form på texten hålls öppen kan du utmana dig att skriva poesi i en övning, en novell i en annan, stoff till bokmanus i en tredje eller bara se det som en kreativ uppvärmning. Gemensamt för alla övningar är att de har lekfulla ingångar till din kreativitet. Det ska kännas kul och lätt att göra dem och samtidigt ge ett värdefullt resultat.

skrivövningar

Kan jag inte bara googla gratis skrivövningar?

Självklart! Och i framtiden kommer du även att hitta korta, enkla gratisövningar på Wrinspo.se. Men de här 5 skrivövningarna är utarbetade för att både låta dig leka kreativt och utveckla dig som skribent. Övningar jag själv saknade när jag pluggade Kreativt skrivande och copywriting på Berghs.

Framförallt är de här skrivövningarna helt unika. Du har säkert googlat gratis skrivövningar och hittat varianter som ”ta ut den tredje boken ur bokhyllan, slå upp sidan 27 och skriv något utifrån rad 5″, men frågan är om den typen av övningar inspirerar dig till att skriva? De här övningarna är istället pedagogiskt uppbyggda med förklaringar och exempel. Det du betalar för är att bli inspirerad och guidad till magiskt skrivflow.

Vad ingår i de 5 skrivövningarna?

  • 5 helt unika skrivövningar du inte hittar på Google: Poddpurri, Vem bor här?, I sätet intill, I din störiga grannes skor och När Vänner-Phoebe tvättade pengar åt mexikanska kartellen.
  • En bonusövning!
  • Pedagogiska förklaringar och exempel i varje övning.
  • Upp till 6 timmars material – övningarna tar från 20 minuter och uppåt.
  • Utskriftsvänliga anteckningssidor.

Vill du committa mer till ditt skrivande kan du köpa till en feedbacksession, antingen som ett digitalt möte eller via mejl.

Här kan du köpa de 5 skrivövningarna.

Catherine Heijl

Catherine Heijl

25 okt, 2020

skrivplanner ebok skriv klart din bok

Skrivplanningpaketet:
ge din skrivdröm en magisk start

198 KR

Allt du behöver för att förverkliga din skrivdröm!
Med Skrivplannern som verktyg omvandlar du din skrivdröm till ett mål och bryter ner det i en konkret plan. I e-boken Skriv klart din bok! får du lära dig mer om goalplanning, skapa hållbara skrivrutiner och en skrivritual, plus motivationsknepen att ta till när skrivkrampen slår till.

Signa upp dig på Write Vibes Letter så får du en sneakpeek på boken och plannern.